Collectes - contant en digitaal

Tijdens de diensten wordt er gecollecteerd. Deze collectes zijn bestemd niet voor de gemeente, maar altijd voor een goed doel.

Per maand is een project uitgekozen. Daarover wordt gecommuniceerd via de mededelingen, de weekbrief en de website. Wie liever ook voor de projecten geld overmaakt, i.v.m. de fiscale aftrekbaarheid, kan dat doen op bankrekening NL67 INGB 0004 4191 04 t.n.v. Evangelische Gemeente Ichthus, met vermelding “maandproject” of de naam van het project. Maar daarvoor is ook een andere mogelijkheid.

Digitale collectezakken

Veel mensen hebben weinig of geen contant geld meer op zak. Daarom heeft de kerk besloten om het voortaan mogelijk te maken om ook digitaal een bijdrage in de collectezak te doen.

Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de GivT-app op de smartphone (zowel iOs als Android). Wie deze uit de appstore heeft gedownload, hoeft maar één keer de juiste instellingen weer te geven. Daarna kun je elke keer hetzelfde of een ander bedrag instellen. Haal vervolgens de telefoon langs de collectezak, waarin een chip is verwerkt, en je gift wordt automatisch en anoniem overgeschreven op de rekening van de kerk.

GivT geeft eens per jaar een overzicht van de bedragen, zodat die aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting.

Meer weten? Kijk even naar dit artikel, of kijk op de GivT-site of de Facebook-pagina van GivT.

Gebruik maken van GivT? Download hier de Givt-app. Het instellen gaat eenvoudig, waarna het geven een simpele handeling is op het mobieltje.