Overdenking

Moeders in de Bijbel
Elke tweede zondag van mei is het moederdag. Voor sommigen een feestelijke en mooie dag vol (zelfgemaakte) cadeaus. Maar voor anderen een moeilijke dag, bijvoorbeeld als je zelf (ongewenst) geen moeder bent geworden, als je moeder is overleden of als jullie relatie onder druk staat. Moederdag heeft eigenlijk niets met de Bijbel te maken, maar er staat in de Bijbel wel veel over moeders.
Liefde sterker dan de dood
In de veertigdagentijd keken we elke week naar iemand die de laatste fase in het leven van Jezus heeft meegemaakt. Vandaag kijkt iemand terug op wat hij heeft meegemaakt ....
Pasen: Jezus is opgestaan!
Pasen wordt minder uitbundig gevierd dan Kerst, maar is eigenlijk veel belangrijker: Jezus Christus is op de derde dag na zijn kruisiging opgestaan uit de dood.
De stilste dag ooit
De dagen voor deze zaterdag - sabbat - waren er rumoerig in Jeruzalem. Opstootjes, misdadigers veroordeeld en gekruisigd. En nu is het stil. Teleurstelling? Verdriet? Of spanning? Had Jezus niet gezegd te zullen opstaan uit de dood? Stille zaterdag. Pasen krijgt nog meer glans als je op deze zaterdag eens stilstaat.
Goede Vrijdag
Ik probeer me voor te stellen, wat al die mensen die de kruisiging gadegeslagen hebben, gevoeld en gedacht hebben. Herken ik me in iemand?
Liefde ten top
In de veertigdagentijd kijken we elke week naar iemand die de laatste fase in het leven van Jezus heeft meegemaakt. Deze week letten we op Josef van Arimatea en Nikodemus.
Het kruis van een ander
In de veertigdagentijd kijken we elke week naar iemand die de laatste fase in het leven van Jezus heeft meegemaakt. Deze week letten we op Barabbas.
Juiste plaats, juiste tijd?
In de veertigdagentijd kijken we elke week naar iemand die de laatste fase in het leven van Jezus heeft meegemaakt. Deze week letten we op Simon uit Cyrene.
De tweestrijd van Pilatus
In de veertigdagentijd kijken we elke week naar iemand die de laatste fase in het leven van Jezus heeft meegemaakt. Deze week letten we op Pilatus.
Naar het archief
1 2 3 ... 4 5 6