Overdenking

Geen doorkomen aan
Waar Jezus komt, brengt Hij een grote massa samen waar geen doorkomen aan is. De menigte is als een muur van mensen en verspert een lamme letterlijk de weg.
Bid voor de vrede van Jeruzalem
Het is niet de eerste keer dit jaar dat we worden opgeschrikt door beelden van puin en verwoesting. Op dit moment zien we beelden uit Israƫl en Gaza, in februari waren het beelden van de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syriƫ.
Oost, west, thuis best
Na een vakantie, een reis voor je werk of een dagje weg is er soms niets fijners dan thuiskomen. Maar wat maakt jouw huis eigenlijk tot een thuis? Is een thuis voor jou mƩƩr dan vier muren en een dak?
Dien elkaar in liefde
Elk jaar op 1 juli wordt Keti Koti gevierd: de ketenen gebroken, Manspasi. En in 2023 staan we in het bijzonder stil bij het verleden dat ons samenbindt Ć©n verscheurt. Wat doe jij op deze dag? Sta je erbij stil? Vier je hem? Of gaat hij ongemerkt aan je voorbij?
9 Bijbelteksten over vaders
Op Vaderdag worden veel vaders net wat meer verwend dan normaal. Lieve woorden, een leuk cadeautje, of misschien wel gewoon wat extra tijd samen. In de Bijbel lezen we ook over vaders ā€“ zowel over hun sterke als hun zwakke momenten. Wat leert de Bijbel ons over vader-kindrelaties?
Moeders in de Bijbel
Elke tweede zondag van mei is het moederdag. Voor sommigen een feestelijke en mooie dag vol (zelfgemaakte) cadeaus. Maar voor anderen een moeilijke dag, bijvoorbeeld als je zelf (ongewenst) geen moeder bent geworden, als je moeder is overleden of als jullie relatie onder druk staat. Moederdag heeft eigenlijk niets met de Bijbel te maken, maar er staat in de Bijbel wel veel over moeders.
Liefde sterker dan de dood
In de veertigdagentijd keken we elke week naar iemand die de laatste fase in het leven van Jezus heeft meegemaakt. Vandaag kijkt iemand terug op wat hij heeft meegemaakt ....
Pasen: Jezus is opgestaan!
Pasen wordt minder uitbundig gevierd dan Kerst, maar is eigenlijk veel belangrijker: Jezus Christus is op de derde dag na zijn kruisiging opgestaan uit de dood.
De stilste dag ooit
De dagen voor deze zaterdag - sabbat - waren er rumoerig in Jeruzalem. Opstootjes, misdadigers veroordeeld en gekruisigd. En nu is het stil. Teleurstelling? Verdriet? Of spanning? Had Jezus niet gezegd te zullen opstaan uit de dood? Stille zaterdag. Pasen krijgt nog meer glans als je op deze zaterdag eens stilstaat.
Naar het archief
1 2 3 ... 4 5 6