Overdenking

Troostende woorden

De profeet Zacharia kreeg van God geen antwoorden op zijn moeilijke vragen. Maar God antwoordde hem wel met troostrijke woorden. Verlangen jij ook naar zulke woorden?

Nieuw jaar, nieuwe voornemens

Goede voornemens. Heb jij ze al gemaakt? Of begin je er al niet eens meer aan omdat je jezelf kent? Ben jij degene die zo doelgericht leeft dat je niet eens per jaar maar maandelijks nieuwe doelen stelt? Welke type mens je ook bent, deze blog is voor jou als je meer wilt weten over de invloed die jij hebt op jouw denken; de invloed die je daarmee dus ook hebt op het volhouden van jouw goede voornemens!

Het hart van Kerstfeest

Mooie muziek, sfeervolle verlichting en versieringen - het hoort allemaal een beetje bij onze Kerstvieringen. Maar soms moet je even stil staan bij het eigenlijke verhaal.

Verwachting

Advent, de vier weken voor Kerst, wordt vaak beschreven als een tijd van uitzien - uitzien naar de geboorte van Jezus. Maar hoe kan dat, als Hij al 2000 jaar geleden geboren is? Wat verwachten we eigenlijk?

Digitale adventskalender van Kerst Delfshaven

Vier advent met de digitale adventskalender!

Hoe beleef jij advent?

Binnen 8 weken is het alweer Kerst! Misschien ben je er nog niet zo mee bezig, maar we willen je graag helpen om toe te leven naar Kerst.

Klimaatcrisis door de lens van de opstanding

Bestaat geloven alleen uit blijdschap om je redding en wachten op de nieuwe schepping? Of is er een ander perspectief?

Mijn gebed om regen veranderde …

Bidden roept veel vragen op. Heeft het wel zin? En moet God altijd maar klaar staan om mij m’n zin te geven? Het kan anders ….

De weg van Christus

Vernieuwd worden in je denken - het jaarthema van de Ichthusgemeente - een andere kijk op de wereld (en jezelf) krijgen. Maar wat verandert er dan?
Naar het archief
1 2 3 ... 4