Thema: Israël

Thema: Israel
In het Midden-Oosten woedt al sinds het midden van de 20e eeuw een conflict dat invloed heeft op de hele wereldpolitiek. Alles draait om Israël, het volk van de Bijbel. Hoe kijken wij naar dit conflict?
Wat heeft de kerk met Israël?
De eerste zondag van oktober is voor veel kerken: Israëlzondag, ook in de Ichthusgemeente. Waarom is er in de kerk speciaal aandacht voor Israël?
Israël: volk en staat
Israël is Gods volk. Eeuwenlang leefde het verstrooid onder de volken, maar sinds 1948 heeft het weer een eigen land. De omgang met de Arabische en Palestijnse buren is problematisch. Hoe kijk je nu als christen tegen deze situatie aan?
Bid om vrede voor Jeruzalem
Israël en de situatie in de Gazastrook zijn regelmatig in het nieuws. Vrede in het Midden-Oosten lijkt verder weg dan ooit. Tegelijkertijd staat de Bijbel vol met beloften over een vredige toekomst voor het Joodse volk in een land dat God hen geven zal. Hoe ga je hier nu als christen mee om? 
Gods Woord voor Gods volk
Veel christenen dragen het Joodse volk een warm hart toe. Voor sommigen betekent dat ook, dat ze Joodse mensen graag de hele Bijbel willen geven, met het Nieuwe Testament. Goed om daar eens over na te denken.
Naar het archief