Christelijke feesten

Advent: uitkijken naar

De adventstijd begint vier zondagen voor Kerst. In 2022 is dat op zondag 27 november.

Twee keer hemelvaart

Donderdag, de veertigste dag na Pasen, is het Hemelvaartsdag. Dan gedenken we het feit, dat Jezus naar de hemel is gegaan. Het is opmerkelijk, dat Lucas, een volgeling van Jezus die pas tijdens de zendingsreizen van Paulus in beeld komt, het verhaal twee keer vertelt.

Veertigdagentijd – vragen en antwoorden

De veertigdagentijd of vastentijd is voor veel christenen belangrijk. Weet jij er iets van of heb je alleen maar vragen?

Een levende verwachting?

We zijn inmiddels halverwege de adventstijd. Een feest dat niet in de Bijbel voor komt maar toch met een heel oude christelijke traditie. Wat betekent advent eigenlijk en waar komt het vandaan?

Het verhaal van hemelvaart

Hemelvaartsdag! Welke gedachten roept dat in je op? Ik zet er een paar op een rijtje.

Driekoningen

Zes januari is het Driekoningen. Wij denken eraan bij Kerst. Maar wat staat er nu over in de Bijbel en wat niet? En wat betekent het voor ons?

Pinksteren – zendingsfeest

In de Bijbelverhalen over Jezus en zijn discipelen merk je als oplettende lezer soms een spanning tussen wat Jezus zei over zijn (toekomstige) werk en wat zijn discipelen verwachtten dat Jezus zou gaan doen.

Hemelvaart - een belofte!

Met Hemelvaartsdag gedenkt de kerk dat Jezus de aarde heeft verlaten. Is dat een reden om feest te vieren? Zou het niet veel mooier zijn als Jezus er nog gewoon was?
Naar het archief