Collectes mei 2024

Met de opbrengst van de collectes in de diensten in mei 2024 ondersteunen we de volgende goede doelen: Tearfund en de Voedselgroep Culemborg.

Dit bericht is geplaatst op 28-04-2024

Dit is waar de goede doelen voor staan:

Tearfund

Tearfund wil mensen helpen om op te staan uit armoede en onrecht, en hen stimuleren om samen met anderen hun buurt tot bloei te laten komen. Het is een organisatie met passie voor God en voor mensen en ziet “recht doen” als een opdracht van God. Waar Tearfund werkt worden mensen geholpen en aangemoedigd om de wereld mooier te maken.

Tearfund richt zich op de allerarmsten, zonder onderscheid te maken naar etnische afkomst, religie, geslacht of politieke overtuiging. Het doel is mensen te helpen om zelf op te staan uit armoede en onrecht. Door hen hun eigen waarde en mogelijkheden te laten ontdekken, worden zij gestimuleerd om samen met anderen hun buurt tot bloei te brengen.

Om op een duurzame wijze wereldwijd mensenlevens te veranderen, gebruikt Tearfund de kracht van lokale organisaties en kerken in de strijd tegen onrecht en armoede. Zo worden kerken in Afrika, Azië en Latijns-Amerika geholpen om in hun eigen dorp of stad initiatieven te ontplooien tegen armoede. En in Nederland daagt Tearfund mensen uit om na te denken over hun levensstijl en de gevolgen daarvan voor de armen. Tevens worden mensen aangemoedigd om door te geven en te bidden te strijden voor gerechtigheid. En Tear verbindt kerken in Nederland met kerken overzee om een wederzijds proces van leren en bemoedigen te stimuleren.

Tearfund werkt aan een duurzame aanpak van armoede en onrecht, vaak via meerjarige programma’s. Daarnaast wordt ook noodhulp geboden aan mensen die getroffen worden door natuurrampen en conflicten. Sommige van deze situaties domineren het nieuws, maar er zijn helaas ook te veel voorbeelden van rampen die nauwelijks in de media zijn. Ook in die gevallen zoekt Tearfund naar mogelijkheden om noodhulp te bieden. Meer lezen over het werk van Tearfund? Lees er hier meer over.

De Ichthusgemeente hoopt door middel van de collectes in mei een mooie bijdrage aan dit belangrijke werk te kunnen geven.

Elke zondag wordt er in de dienst gecollecteerd. Je kunt ook bijdragen aan de collecte via de bankrekening van de Ichthusgemeente (met vermelding: “maandproject”) of via de GiVT-app. Scan de QR-code met de GIVT-app, of zoek in de lijst naar EG Ichthus Culemborg.

Voedselgroep Culemborg

Elke zondag is er ook een collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep Culemborg. Deze staat gezinnen bij die het financieel zwaar hebben, maar wat inkomen betreft net niet in aanmerking komen voor hulp van de Voedselbank.

Je kunt elke week boodschappen meenemen naar de dienst. Denk aan: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), soep in pak of blik, aardappelpuree, groenten in pot of blik, vruchtensap, koekjes, wasmiddel, shampoo, deodorant. Eigenlijk is alles welkom, zolang er maar geen alcohol in zit en het niet over de datum is.

Bron en foto: Tearfund

Zie ook

Collectes juni 2024
26-05-2024
Collecties april 2024
31-03-2024
Collectes oktober 2023
24-09-2023