Collecties april 2024

Met de opbrengst van de collectes in de diensten in april ondersteunen we de volgende goede doelen: Way to Life-center en de Voedselgroep Culemborg.

Dit bericht is geplaatst op 31-03-2024

Dit is waar onze goede doelen voor staan:

Way to Life-center

“Way to life center” is een centrum voor kinderen met special needs, in het Midden-Oosten.

Kinderen met o.a. autisme, ADHD en gedragsproblematiek zijn welkom, maar ook kinderen met een leerachterstand of lichamelijke beperking. Bijna alle kinderen zijn verstandelijk beperkt. Velen hebben een vluchteling achtergrond, maar we hebben ook lokale kinderen. Ons gemeentelid dat in het Midden-Oosten woont, werkt in dit centrum.

Het doel van het centrum is enerzijds professionele hulp bieden aan deze kinderen, als ook waarheid en Liefde uitdelen aan hun families. De medewerkers zijn lokaal en/of vluchteling. Voor hen functioneert het centrum als familie. Ze worden uitgedaagd om Jezus’ handen en voeten te zijn.

Het centrum wordt gefinancierd door donorgeld, via een Egyptische NGO. Helaas lopen de inkomsten terug, en werkt de economische situatie in het land ook tegen. Lokale medewerkers zijn afhankelijk van hun salaris, maar het centrum zit in zwaar weer. Ouders betalen als ze kunnen een financiële bijdrage. Maar kunnen ze dit niet, dan geven we als nodig zelfs een reiskosten vergoeding. Dit is vaak de enige manier om deze kinderen een betere toekomst te bieden.

Om deze hulp te blijven bieden aan de kinderen, als ook Waarheid te delen met hun families, is het centrum afhankelijk van giften.

De Ichthusgemeente hoopt door de collectes in maart een mooie bijdrage aan dit belangrijke werk te kunnen geven.

Elke zondag wordt er in de dienst gecollecteerd. Je kunt ook bijdragen aan de collecte via de bankrekening van de Ichthusgemeente (met vermelding: “maandproject”) of via de GiVT-app. Scan de QR-code met de GIVT-app, of zoek in de lijst naar EG Ichthus Culemborg.

Voedselgroep Culemborg

Elke zondag is er ook een collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep Culemborg. Deze staat gezinnen bij die het financieel zwaar hebben, maar wat inkomen betreft net niet in aanmerking komen voor hulp van de Voedselbank.

Je kunt elke week boodschappen meenemen naar de dienst. Denk aan: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), soep in pak of blik, aardappelpuree, groenten in pot of blik, vruchtensap, koekjes, wasmiddel, shampoo, deodorant. Eigenlijk is alles welkom, zolang er maar geen alcohol in zit en het niet over de datum is.

Zie ook

Collectes oktober 2023
24-09-2023
Collectes januari 2023
25-12-2022
Collectes mei 2024
28-04-2024