Kind & Bijbel

Kind & Bijbel is een nieuwe platform van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap speciaal voor jou als ouder of opvoeder. Het biedt je inspiratie en toerusting om in je gezin de Bijbel te openen en samen met je kinderen de relevantie ervan te ontdekken.

Dit bericht is geplaatst op 27-01-2023
Kind & Bijbel

Januari is altijd een bijzondere maand. Zo aan het begin van een nieuw jaar heeft het iets weg van een blanco vel, met volop ruimte om te dromen en plannen te maken voor het komende jaar. Natuurlijk weet iedereen ook dat de tijd voorbijvliegt en dat je voor je het weet weer opgeslokt wordt in het alledaagse ritme, maar toch. Blijf nog even in dit moment van dromen en plannen maken blijven hangen.

Waarop hoop jij in 2023? Zijn er dingen waar je naar uitkijkt of juist tegenop ziet? Wat speelt er in jullie gezin? Welke plek heeft de Bijbel in jullie leven? Wat wil je je kinderen meegeven vanuit de Bijbel?

Gezins-Bijbel-missie

Stilstaan bij dit soort vragen helpt je om bewust tijd en aandacht te geven aan de dingen die jij belangrijk vindt. Met de gezins-Bijbel-missie kun je alleen of samen met je partner en zelfs met je kinderen, een moment creëren om te bespreken wat de Bijbel voor jullie betekent en hoe je daarmee om wilt gaan dit jaar. Een aanrader om te doen!

De gezins-Bijbel-missie

Het Kind & Bijbel-team ziet voo gezonde spanning uit naar wat 2023 gaat brengen. Al jaren werkt het NBG met veel plezier aan producten die kinderen helpen om de Bijbel te ontdekken.Maar niet eerder hwas ner een plek om in contact te komen met ouders en opvoeders. Er is een diep verlangen om een tijdje met jou en vele andere ouders mee te lopen. Om te horen en te lezen waar je blij van wordt, maar ook waar je tegenaan loopt. Want het NBG wil je graag helpen om samen met je kinderen meer in de Bijbel te lezen en meer over de Bijbel te ontdekken op een manier die bij jullie als gezin past!

De eerste stap hiervoor is de gezinsscan. Door in te vullen wie jullie zijn en waar je naar op zoek bent, kunje gericht advies krijgen dat aansluit bij jullie behoefte. Nu én in het komende jaar.

Doe de gezinsscan

Zie ook

De Bijbelboeken (1)
23-06-2021
De grote lijnen van de heilsgeschiedenis
19-11-2021
Bijbels omgaan met corona - Waar is God in de pandemie?
21-03-2021 | Sietze Ketelaar