Collectes januari 2023

Met de opbrengst van de collectes in de diensten in januari 2023 ondersteunen we het volgende goede doel: de Voedselgroep Culemborg.

Dit bericht is geplaatst op 25-12-2022

Dit is waar ons goede doel voor staat:

Voedselgroep Culemborg

Stichting Voedselgroep Culemborg heeft als doel om gezinnen te ondersteunen die het financieel zwaar hebben maar vaak tussen wal en schip vallen.

Met het geld dat zij wekelijks overhouden om boodschappen te doen, vallen ze soms net boven de norm van de Voedselbank en worden daar dus niet toegelaten. De Stichting Voedselgroep Culemborg hanteert een iets soepeler toelatingsbeleid en kan dan soms deze mensen wel helpen met het verkrijgen van de wekelijkse boodschappen.

Er wordt naar gestreefd om de cliënten iedere week op dinsdagavond een gevarieerd en gezond voedselpakket aan te bieden, zodat hiermee hun matig gevulde portemonnee ontzien wordt.

De Ichthusgemeente hoopt door de collecties in januari de middelen van dit fonds te kunnen aanvullen.

Elke zondag wordt er in de dienst gecollecteerd. Je kunt ook bijdragen aan de collecte via de bankrekening van de Ichthusgemeente (met vermelding: “maandproject”) of via de GiVT-app. Scan de QR-code met de GIVT-app, of zoek in de lijst naar EG Ichthus Culemborg.

Elke zondag is er ook een collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep Culemborg. Zoals je hebt kunnen lezen staat deze gezinnen bij die het financieel zwaar hebben, maar wat inkomen betreft net niet in aanmerking komen voor hulp van de Voedselbank.

Je kunt elke week boodschappen meenemen naar de dienst. Denk aan: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

Zie ook

Collectes mei 2023
30-04-2023
Collectes februari 2023
29-01-2023
Collectes oktober 2023
24-09-2023