Collectes oktober 2022

Met de opbrengst van de collectes in de diensten in oktober 2022 ondersteunen we de volgende goede doelen: Passie voor Haïti en de Voedselgroep Culemborg.

Dit bericht is geplaatst op 25-09-2022
Dit is wat deze organisaties doen:

Passie voor Haïti

Haïti zit al sinds jaren in een diepe politieke en economische crisis. Het land is nog lang niet hersteld van de verwoestingen die in de afgelopen jaren door het natuurgeweld zijn aangericht.

De stichting Passie voor Haïti helpt vanuit Culemborg bij de wederopbouw in Polduc, in het uiterste westen van het land.door steun te verlenen aan diverse projecten die lokaal opgezet worden.

Eén van die projecten is een landbouwproject. Stukje bij beetje zijn de heuvels ontgonnen en landbouwrijp gemaakt. Dit is nog gewoon ouderwets met de hand gedaan onder het motto: vele handen maken licht werk. Zo is er inmiddels op zeven plekken bij boeren grond ontgonnen. Ondertussen waren er gewassen als paprika, courgette en diverse soorten bonen gezaaid en opgekweekt tot plantjes. Daarna hebben de dorpsbewoners gezamenlijk de plantjes uitgezet. De handmatige bewerking kost tijd en de regen zorgt er soms ook voor dat er niet gewerkt kan worden. Bovendien moest ook nog de weg vernieuwd worden om alle spullen ter plekke te kunnen afleveren. De partnerorganisatie van Passie voor Haïti heeft dat perfect geregeld.

De Ichthusgemeente wil graag door middel van de collectes in oktober een bijdrage aan deze projecten geven.

Elke zondag wordt er in de dienst gecollecteerd. Je kunt ook bijdragen aan de collecte via de bankrekening van de Ichthusgemeente (met vermelding: “maandproject”) of via de GiVT-app. Scan de QR-code met de GIVT-app, of zoek in de lijst naar EG Ichthus Culemborg.

Voedselgroep Culemborg

Elke zondag is er ook een collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep Culemborg. Deze wil gezinnen bijstaan die het financieel zwaar hebben, maar wat inkomen betreft net niet in aanmerking komen voor hulp van de Voedselbank.

Je kunt elke week boodschappen meenemen naar de dienst. Denk aan: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.