Collectes december 2022

Met de opbrengst van de collectes in de diensten in december 2022 ondersteunen we de volgende goede doelen: Fonds Incidentele Noden en de Voedselgroep Culemborg.

Dit bericht is geplaatst op 28-11-2022

Dit is waar de goede doelen voor staan:

Fonds Incidentele Noden.

Dit fonds wordt aangesproken als we geconfronteerd worden met een onvoorziene nood, waarvoor binnen de begroting geen geld is, maar waarin we toch graag een helpende hand willen uitsteken. Een paar voorbeelden uit het verleden maken dit duidelijk.

Op tweede Kerstdag in 2004 werden de landen rond de Indische Oceaan (Indonesië, Thailand, Sri Lanka, India, de Malediven) zwaar getroffen door een tsunami. Helpverleningsorganisatie, ook christelijke, slaan de handen ineen. De Ichthusgemeente kon ook een bijdrage geven.

In 2007/2008 waren er zware onlusten in Kenia, waardoor ook het werk van Teule (toen nog: Homeless Children) te lijden had. De Ichthusgemeente was in staat om extra geld te sturen.

Maar ook dichter bij huis was er af en toe (individuele) hulp nodig, waarbij de Ichthusgemeente diaconale hulp kon verlenen in de vorm van een gift en/of renteloze lening uit het Fonds Incidentele Noden.

We hopen door de collecties in december de middelen van dit fonds te kunnen aanvullen.

Elke zondag wordt er in de dienst gecollecteerd. Je kunt ook bijdragen aan de collecte via de bankrekening van de Ichthusgemeente (met vermelding: “maandproject”) of via de GiVT-app. Scan de QR-code met de GIVT-app, of zoek in de lijst naar EG Ichthus.

Voedselgroep Culemborg

Elke zondag is er ook een collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep Culemborg. Deze wil gezinnen bijstaan die het financieel zwaar hebben, maar wat inkomen betreft net niet in aanmerking komen voor hulp van de Voedselbank.

Je kunt elke week boodschappen meenemen naar de dienst. Denk aan: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.